I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It’s easy. Just click “Edit Text” or double click me to add your own content and make changes to the font. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.
Fondurile europene nerambursabile Start-Up

Fonduri nerambursabile Start Up Programul Start–up Nation este un program de încurajare și de stimulare a înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, implementat de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA) Obiectivul principal al Programului îl constituie stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii și îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora, crearea de noi locuri de muncă, inserția pe piață muncii a persoanelor defavorizate, șomerilor și absolvenților, creșterea investițiilor în tehnologii noi inovative. Programul se aplică pe întreg teritoriul României, în toate cele 8 regiuni de dezvoltare.
Valoare finanțare:
200.000 de lei (sau aproximativ 44.000 de euro) este suma maximă primită în cadrul programului. Aceasta reprezintă o contribuție de maximum 100% din valoarea proiectului.
Entitati eligibile:
Pentru acceserarea programului România Start-up Nation, firmele solicitante trebuie să îndeplinească mai multe condiții, dintre care le enumerăm mai jos pe cele mai importante:
-Sunt SRL-D, SRL sau cooperații.
-Sunt înființate după data intrării în vigoare a OUG-ului 10/30.01.2017
-Nu au datorii la bugetul general consolidat și la bugetele locale
-Au capital social integral privat
-Nu au încasat mai mult de 200.000 de euro pe durata a trei exerciții financiare consecutive (inclusiv anul în curs) sub forma unor ajutoare financiare nerambursabile de tip minimis
-Creează minim 1 loc de muncă și îl mențin pe o perioadă de cel puțin 2 ani după implementarea proiectului.
Înscriere si evaluare:
-Înscrierea se face online, pe o perioadă de 30 de zile calendaristice.
-Primul criteriu ce evaluare este domeniul de activitate al Firmei. Sunt avantajate firmele care au activități de producție (Inclusiv producție IT) care primesc din start 40 de puncte. Urmează, in Ordinea punctajului primit pentru domeniul de activitate, industriile creative (35 de puncte), serviciile (30 de puncte) Și comerțul (25 de puncte).
-Al doilea criteriu il reprezintă numărul de salariați pe care Startup-ul se Obligă să ii mențină după terminarea perioadei de implementare.
-Al treilea criteriu de evaluare este dat de condiția persoanelor care vor fi angajate. Dacă firma se obligă prin proiect să angajeze cel puțin o persoană defavorizată sau somer sau absolvent după anul 2012, proiectul primește 20 de puncte.
-Al patrulea criteriu este dat de modul in care firma va cheltui suma din finanțare.
Conform ultimului criteriu de evaluare, proiectul primește cinci puncte dacă aplicantul se obligă să cumpere echipamente tehnologice sau software de ultimă generație (cu caracter inovativ).